Dette site bruger cookies

Foredrag om OPT

Dyspraksiforneingen afholder foredrag om OPT onsdag d. 8. marts 2017.

 

OPT – Oral Placement Therapy er en måde at undersøge og efterfølgende optræne alle de motoriske og sensoriske forudsætninger for at udvikle udtalen hos børn med bl.a. dyspraksi. 

 

Under udtale og under spisning har vi brug for at placere vores tunge rigtigt i forhold til det mad der skal tygges eller de ord der skal udtales. 

Tungens placering er et nøgleord men tungen kan ikke klare arbejdet alene. Den er afhængig af samarbejde med kæben, læberne, kindmuskulaturen og en tilstrækkelig velkoordineret og lang respiration.

 

I OPT indgår en mængde redskaber som alle har et meget specifikt motorisk mål. Redskaberne er ordnet i hierarkier som alle går hånd i hånd med de lyde der skal produceres under udtale.

 

 

Oplægget vil give en introduktion til OPT metoden. En gennemgang af metodens fokusområder, hvad går undersøgelsen ud på, hvad og hvordan trænes og hvordan koples den motoriske træning til udtaletræningen. 

Der vil undervejs være eksempler fra børn der træner efter OPT metoden.

 

Foredragsholderen

 

 

 

 

 

  

 

 

 Stine Benedicte Nielsen er uddannet ergoterapeut og certificeret Castillo Morales terapeut, samt OPT terapeut level 3 certificeret.

 

 

Foreningens medlemmer har modtaget invitation via email.

Yderligere information